• 1
 • 2
 • 3
 • 4

Smo narodno-zabavni ansambel AZALEA, ki prihaja iz Gabrja pri Novem mestu. Začetki ansambla segajo v 1. 12. 2007. Zasedbo ansambla sestavljamo: Alen Malnar, Meta Smolič, Luka Adamič in Gregor Sotošek. Fantje in dekle igramo narodno-zabavno in tudi popularno, zabavno, rock ter plesno glasbo. Druži nas iskreno prijateljstvo, močna volja in veselje do glasbe. Smo ansambel, ki rad poskrbi za veselo razpoloženje na raznih prireditvah, veselicah, porokah, plesih, silvestrovanjih, osebnih praznovanjih, valetah, maturantskih plesih ...
Ansambel je dobil ime po zaščiteni roži Azaleji, ki je botanična redkost in posebnost, ki uspeva v Sloveniji le še na treh rastiščih, od teh je eno med Gabrjem in Brusnicami. Je listopaden grm, ki zacveti meseca maja z rumenimi, omamno dišečimi cvetovi.
V preteklih šestih letih delovanja smo bili udeleženci različnih festivalov in tekmovanj:

 • Leto 2008 smo začeli s tekmovanjem na Črnomaljskem Glasu mladih z zabavno skladbo Vsak je zase svet v kategoriji neobjavljenih skladb. Nadaljevali smo s sodelovanjem na festivalu v Dolenjskih Toplicah in Mariji Reki. Posneli smo videospota na pesmi z naslovom Plonk ceglc polka in Razredna frajlica. Leto se nam bo vtisnilo v spomin po posebni nagradi srebrni Slovenski slavček za priljubljenost.
 • V letu 2009 je sledil izid prve lastne zgoščenke z naslovom Plonk ceglc polka. Oktobra pa smo se udeležili 1. festivala za Veliko nagrado Dolenjske v Šentjerneju in s pesmijoV hipu se vse spremeni osvojili 3. nagrado strokovne komisije in 1. nagrado občinstva.
 • Leto zatem smo prav tako nastopili na 2. Festivalu za Veliko nagrado Dolenjske v Šentjerneju ter na mednarodnem glasbenem festivalu Marco Polo na Korčuli, kjer smo predstavljali našo narodno-zabavno glasbo.
 • Leto 2011 si bomo zapomnili po udeležbi na glasbenem šovu Slovenija ima talent, kjer smo se do polfinala prebili s pesmima Poison in Proud Mary. Ravno tako smo se tudi v tem letu predstavili na glasbenem festivalu za Veliko nagrado Dolenjske in posegli po treh nagradah; 2. mesto strokovne komisije, 3. nagrado občinstva in na koncu nagrado za absolutnega zmagovalca. Nadaljevali smo z nastopom na festivalu Števerjan. Piko na i smo dodali s turnejo po Kanadi in ZDA. Nastopali smo v mestih Winnipeg, Holiday Gardens Toronto, Sava, Kitchener, Detroit, Cleveland, Lovska Farma Toronto in St. Catherines.
 • V letu 2012 smo posneli videospot za pesem Razvajenka, v avgustu smo se odpravili na enomesečno turnejo po Kanadi in ZDA, kjer smo nastopili v mestih Winnipeg, Cleveland, Detroit, Toronto, London, St. Catherines,Eaton Valley, Kitchener ... V decembru smo se udeležili festivala Dolenjske Toplice, kjer smo osvojili Srebrnega termalčka.
 • V letu 2013 smo se udeležili festivala Vurberk, ter mednarodnega festivala Graška Gora, kjer smo osvojili Zlatega pastirčka. Posneli smo tudi videospot za polko Don Juan s katero smo se predstavili na festivalu Vurberk. V decembru smo se udeležili festivala Dolenjske Toplice, kjer smo osvojili Srebrnega termalčka.
 • V letu 2014 smo v začetku leta posneli videospot za velček Zaklenila sva ljubezen. Junija smo se udeležili festivala Vurberk, kjer je naš valček Naprej bom odšla, dobil nagrado za najlepše besedilo festivala. Besedilo je prispeval Vili Bertok.
 • Leto 2015 smo začeli zelo obetavno, saj smo na festivalu Slovenska polka in valček 2015 dosegli 3 mesto med polkami. Predstavili smo se s polko S teboj je kot v pravljici. Uvrstili smo se v finale festivala Vurberk 2015 s polko Jaz in ti, iz oči v oči in valčkom To ni več tisti fant. Predstavili smo se tudi v finalnem večeru festivala Ptuj 2015. Tu smo se prestavili s polko Vaška lepotica ter valčkom Preden grem. V tem letu smo posneli tudi dva videospota in sicer za polko S teboj je kot v pravljici in za valček Preden grem. Izdali smo tudi praznično skladbo z naslovom Naj bo tako, kot na voščilnice se piše s katero smo zaključili zelo uspešno leto.