Kam se pelje svet? To se včasih vpraša sleherni človek in tako je naslov našemu novemu valčku.

Z njim smo nastopili na festivalu Graška gora poje in igra in odnesli nagrado za najboljše besedilo, ki ga je spisala pevka Meta Smolic, Bojan Imperl ga je opremil z glasbo. Da smo videospot premierno predstavila javnosti ravno na 11. 9., ki ni zanemarljiv datum, je naključje, ki se ga niso takok zavedali. V spotu lahko vidite ljudi z zelo razlicno usodo in same odnose med njimi.
Ne zamerimo tistim, ki imajo veliko, naj imajo. Želimo si samo, da bi tisti, ki nimajo, imeli toliko, da bi lahko dostojno živeli. Torej, empatija in solidarnost posameznika je pomembna za zacetek. Če se bo potrudil vsak, ki je prebral ta članek in naredil dobro delo, bo svet za marsikoga vsaj odtenek lepši.
Da je nastalo to besedilo, je kriva vožnja mimo zelo zgaranega, starega človeka, ki je moral pri zelo vročem soncu prenašati kamne in kriliti z macolo … Tak človek bi moral nič drugega, kot samo uživati starost. »Potiho so se na licu znašle solze, tisti trenutek takrat. Kasneje sem o tem gospodu in nepravičnosti veliko razmišljala. Nek večer se je besedilo samo zlilo na papir. Na koncu gremo vsi na poslednjo pot in seboj ne bomo odnesli čisto nič takega, kar je pomembno za nas v tem trenutku«, pravi Meta.